[[Site/Publish_:_unsupportedBrowser]]

Yritysviestinnän ABC:
opas pk-yrityksen markkinointiviestintään


Uudella yrittäjällä riittää pähkäiltävää. Oppaan tarkoituksena on auttaa alkumetreillä, mutta se palvelee tarkistuslistana kokeneempiakin. Yhdistyksissä, säätiöissä ja julkissektorilla hyvin hoidettu viestintä on aivan yhtä tärkeää kuin yrityksissäkin, mutta yksinkertaisuuden vuoksi käytän oppaassa nimitystä yritys.

Sisällössä on yhdistetty viestintäosaaminen kokemuksiin yrittäjyydestä ja oman yrityksen perustamisesta. Yleispätevää listaa ei ole olekaan, mutta olen yrittänyt koota oppaaseen tärkeimmät asiat kronologisessa järjestyksessä:

1. Yrittäjyys
2. Perustukset
3. Toiminimi
4. Verkkotunnus
5. Toimitilat
6. Yritysilme
7. Nettisivut
8. Dokumenttipohjat
9. Käyntikortit
10. Yleisesitteet
11. Sosiaalinen media
12. Jatko-oppimäärä


Jos et kerro yrityksestäsi, onko yritys olemassa? Tärkeintä on kiinnostus viestintään – osata ei tarvitse, mutta tahtoa pitää olla. Ja ensivaikutelma syntyy vain kerran.

Jos haluat meidät funtsaamaan ja tekemään oman organisaatiosi markkinointiviestintää, olemme mielellämme mukana. Mutta  joka tapauksessa toivon sinun löytävän oppaasta hyödyllisiä vinkkejä. Jos löydät, jaa linkki muillekin. Ja ota yhteyttä, jos voimme olla avuksi tai jos haluat antaa palautetta!

Katso myös R-tilipalvelun uuden yrittäjän muistilista!


Kimmo Pitkänen
viestintäasiantuntija, yrittäjä

Web design & all rights reserved: Pieni viestintätoimisto Tampere oy