[[Site/Publish_:_unsupportedBrowser]]

Nettisivut, some-päivitykset, lomakkeet, e-julkaisut, podcastit ja videot

Digi tavoittaa tehokkaasti


Digitaalisella viestinnällä voi etsiä uusia yleisöjä ja palvella vanhoja kohtuullisin kustannuksin. Kotisivuihin satsaaminen on edelleen kannattava investointi, ehkä jopa olemassaolon edellytys. Some on tuonut julkaisemisen jokaisen ulottuville, mutta sekin vaatii sisältöosaamista, hieman suunnittelua ja sinnikästä suunnitelmassa pysymistä.

Verkkolomakkeet ovat todellisia ajansäästäjiä esimerkiksi ilmoittautumisten ja mielipiteiden keräämisessä. E-julkaisun teen pdf:stä tuossa tuokiossa, ja sitä voi käyttää joko itsenäisenä julkaisuna tai painetun julkaisun näköispainoksena.

Äänituotantoihin minulla on sekä tasokas laitteisto että kokemusta aina 90-luvun radiourasta alkaen. Tehtäiskö podcast? Kevyet videototeutukset voin tehdä itse ja vaativammat yhteistyössä tuotantotalojen kanssa. Äänityslaitteistot ja minivideokamerat ovat myös vuokrattavissa.


 

Ilme, sisältö ja Google-näkyvyys kuntoon:
kotisivut / nettisivut


Diginäkyvyyden peruspalikka on kaikille tuttu. Jos haluat edustavat perussivut, joilla kaikki oleellinen on kunnossa, olen sinulle sopiva tekijä. Ilme ja käytettävyys niin läppärillä kuin mobiililaitteilla ovat tärkeitä asioita, mutta on oleellista ymmärtää laadukkaan sisällön merkitys sekä käyttäjälle että hakukoneroboteille. Sisältö on monen kotisivukauppiaan heikko kohta.

Kätevimmin sivusto syntyy kaupallisella sisällönhallintajärjestelmällä. WordPress loputtomine lisäosineen on pätevä vaihtoehto, mutta WP-sivuston luominen vie kaupallista vaihtoehtoa selvästi enemmän aikaa. Päivittämistä voi perustamisvaiheen jälkeen jatkaa itse tai minun avustuksellani.


Tekemiäni sivustoja:
PuutekniikkaSAJO | Hankortec | R-tilipalvelu l Korvana | Varastoi.se
Millaisen sivuston sinä haluat?

 


Hyöty irti digitaalisesta viestinnästä:
tehokas sosiaalinen media


Parhaimmillaan some on loistava markkinointiviestinnän työkalu, mutta itseisarvo se ei saa olla. Menestyksen edellytyksiä ovat ainakin mielekkäiden ja kiinnostavien sisältöjen saatavuus, mahdollisuus jatkuvaan ja taajaan julkaisemiseen sekä oma tai ulkoistettu osaaminen. Jo osittainkin kuollut kanava on huonoa mainosta. Kunhan kriteerit täyttyvät, ideoin, perustan ja päivitän mielelläni some-kanavia!
Säästä vaivaa ja rahaa:
monipuoliset nettilomakkeet


Ilmoittautumiset, kyselyt, tarjouspyynnöt, tilaukset, tietojen keräämiset, varaukset... JotForm-lisenssini mahdollistaa monien mahdollisuuksien lomakkeet, joihin löytyy lukuisia edistyksellisiä ominaisuuksia, kuten räätälöity ulkoasu, ehdolliset kentät, arvostelutyökalut, laskutoimitukset, liitetiedostot, sisällön tarkistaminen sekä halutunlaisten sähköpostiviestien lähettäminen lomakkeen omistajien ja käyttäjän antamiin sähköpostiosoitteisiin. Teen rutiinien hoitamisesta entistä kätevämpää!


 
Näköispainos tai itsenäinen verkkolehti:
e-julkaisut lehdistä ja esitteistä


Selaimella selattavan e-julkaisun etuja ovat mm. helppo sähköinen jakelu, säästetyt painokustannukset, ekologisuus sekä klikattavissa olevat linkit ja sisällysluettelo. Verkkojulkaisu voi olla paitsi itsenäinen julkaisunsa, myös painetun version näköispainos. Suunnittelemani ja taittamani julkaisut voidaan julkaista myös Pienen viestintätoimiston Joomagissa, jolloin e-julkaisu painovalmiista pdf:stä syntyy tuossa tuokiossa eikä aiheuta jatkuvia kustannuksia. Hyödynnä sähköinen julkaisukanava!

Esimerkkejä tekemistäni e-julkaisuista:
SAJO | Nuutajärvi | FinFami Pirkanmaa (Joomag, vaatii Flashin)
SAKU / Työkykypassi (Joomag / HTML5, ei vaadi Flashia)
Uutta kontaktia -lehti (FlipEco)
Monni-nuorisolehti (Issuu Basic)


Ääntä ja kuvaa verkkoon:
podcastit, äänituotannot ja videot


Äänipuolen kalusto on ammattitasoa (liikuteltavassa ministudiossa mm. Shure SM7B -studiomikit, akustiikkapaneelit ja Zoom F4-tallennin), ja puheen äänittäminen ja editointi sujuvat. Aloittaessani radiossa pidettiin radion kuolemaa lähes varmana: video killed the radio star. Nyt noin 30 vuotta myöhemmin radio on pitänyt pintansa. Podcast eli tilausradio on päivän sana – eikä ihme, sillä se mahdollistaa sisältöjen kuluttamisen mobiililaitteilla ajasta, paikasta ja käsistä riippumatta, vaikka imuroidessa!

Videopuolella minulla on valmius kevyisiin tuotantoihin. Mutta ei hätää, isoissa tuotannoissa toimin tuottajana ja hyödynnän teknisessä toteutuksessa tuotantoyhtiötä. Kuten LABissa tehtiin.
 

 

Asiakkaideni hyödyksi käytössäni on
digitaalisiin toteutuksiin liittyviä työkaluja, kuten

 Adobe CS -ohjelmistot, liikuteltava ministudio äänityksiin, ketterät ratkaisut videointiin, monipuolinen mikkivalikoima, ääni- ja videoeditointiohjelmat, oma lyhytlinkkipalvelu hankalien nettiosoitteiden varalle, vakaa kotimainen nettioperaattori, toimiva verkkojulkaisualusta, edistyksellinen nettilomakepalvelu, laajat fontti- ja kuvakirjastot, luotettava digitaalisen allekirjoittamisen palvelu sekä mainostilit satunnaiseen some-mainontaan. Lisäksi käytössä ovat tietysti asiakkaan toiveiden ja tarpeiden mukaiset työkalut ja/tai yhteistyökumppanit.


Digi loo digi ley :)

Web design & all rights reserved: Pieni viestintätoimisto Tampere oy